SSL wijzigingen en gratis SSL certificaat mogelijkheid!

Zoals u wellicht wel weet, wordt op internet steeds meer de nadruk gelegd op veiligheid. Vooral Google duwt webmasters steeds meer naar beveiligde verbindingen via https.

De volgende stap komt in juli. Alle websites die nog via http:// lopen, zullen dan standaard in de adresbalk "Niet veilig" gaan tonen. Op dit moment gebeurt dat reeds wanneer u een login-formulier heeft op een http:// website.

Wat heeft u nodig voor een beveiligde verbinding?
Voor een beveiligde verbinding is het nodig dat er een SSL-certificaat geïnstalleerd wordt. Met ingang van heden bieden wij naast onze betaalde certificaten vanaf 15 euro, ook een gratis certificaat. Dit is het Letsencrypt-certificaat dat u via Plesk kunt aanvragen.

Het Letsencrypt-certificaat kent een kortere geldigheidsperiode maar deze wordt automatisch verlengd zolang u bij ons blijft hosten. De veiligheid is gelijk aan die van de betaalde certificaten.
Een Letsencrypt certificaat kent geen wildcard-versie (*.uwdomein.nl), bevat geen bedrijfsgegevens en kan dus ook geen bedrijfsnaam tonen in de adresbalk voor extra vertrouwen bij uw bezoekers. Indien u dat wel wenst, dient u een EV-certificaat af te nemen.

Hoe installeer ik het gratis Letsencrypt certificaat op mijn website?
Log in op uw Plesk controlpanel, kies onder "Websites & Domains" bij het domein waar u het certificaat wenst aan te vragen op de knop Let's encrypt.
Vink "Include a www subdomain for the domain and each selected alias" aan. Wij raden aan ook "Secure webmail on this domain" aan te vinken, zodat uw webmail ook beveiligd wordt indien u deze gebruikt.
Klik daarna op "Install" en het certificaat zal worden aangevraagd.

Een grafisch stappenplan ziet u op https://www.totallyhosted.nl/helpdesk/gratis-ssl-certificaat

Prijsverlagingen betaalde certificaten
Vanaf heden zal een PositiveSSL wildcard certificaat in prijs worden verlaagd van 125 euro naar 75 euro.
Het EV-certificaat wordt in prijs verlaagd van 150 euro naar 125 euro.

Inkorten geldigheidstermijn
Vanaf heden is het niet meer mogelijk om certificaten voor periodes van langer dan 2 jaar aan te vragen. Dit geldt tevens voor verlengingen.
Bij alle klanten die reeds certificaten voor 3 jaar afnemen, is dit verkort naar 2 jaar. Uiteraard blijven bestaande certificaten wel geldig.

Versimpeling aanbod
We hebben besloten het aantal betaalde certificaten dat wij aanbieden, terug te brengen van 6 naar 3. De InstantSSL en PremiumSSL varianten boden naar ons inzicht te weinig toegevoegde waarde. Het blijft wel mogelijk om deze bij ons af te nemen, maar wij tonen ze niet langer op onze website.

Wist u dat...?

Wist u dat wij van alle websites op onze shared hosting-servers dagelijks een backup maken, en dat wij deze backups tot 2 weken bewaren?