Wat is spam?

Een van de woorden die sinds de opkomst van internet niet meer weg te denken is uit de hedendaagse taal, is SPAM. Spam wordt gedefinieerd als unsolicited bulk e-mail, wat in het Nederlands vertaald betekent dat het om grote hoeveelheden (bulk) en ongevraagd (unsolicited) verstuurd wordt.

Ongevraagd houdt in dit geval in dat de ontvanger niet vooraf toestemming heeft gegeven om de e-mail te ontvangen. Vaak gaat het om onderwerpen waar je als ontvanger niets mee hebt, en die dus als irritant zullen worden ervaren.

Wat is geen spam?

Natuurlijk is de grens moeilijk te leggen. E-mailt u een andere webmaster voor een linkexchange, of om complimenten te geven over zijn/haar website, dan heeft de webmaster daar meestal ook niet om gevraagd. Er is echter een belangrijk verschil merkbaar: Het gaat hier om een "persoonlijke" e-mail. Het gaat om een onderwerp dat de ontvanger aangaat, en u stuurt de e-mail niet ook nog naar honderd anderen.

Een ander voorbeeld is een mailinglist. Hierbij wordt dezelfde e-mail ook naar honderden, duizenden, of zelfs tienduizenden verstuurd. Hierbij is echter weer aan te merken dat de ontvanger zichzelf heeft ingeschreven, de e-mail is zodoende niet ongevraagd.

Ons beleid

TotallyHosted staat het versturen van massa-mailings toe, mits aan de volgende regels wordt voldaan:

  • De ontvanger heeft zichzelf ingeschreven voor de mailing, en heeft de inschrijving bevestigd via een unieke link die u naar hem/haar mailt. Klanten die bij u een dienst afnemen, mogen ook gemailed worden.
  • Het is niet toegestaan meer dan 50 e-mails per minuut te verzenden.
  • Het dient duidelijk te zijn hoe de ontvanger zich kan afmelden. Bij voorkeur via een link onderaan de e-mail waarmee direct uitgeschreven kan worden.

Spammelding doorgeven

Heeft u een spammail ontvangen van één van de door ons gehoste websites, geef dit dan door via abuse@totallyhosted.nl. Wij zullen direct sancties treffen om herhaling te voorkomen.