Wat is Offsite backup?

Bij TotallyHosted maken wij voor onze shared-webhosting klanten elke dag backups van uw website, databases en e-mail. Voor onze klanten met een VPS/(dedicated-)server maken wij elke dag een volledige backup (bij afname SLA). Deze backups bewaren wij minimaal 7 dagen, ofwel een dataretentie van 7 dagen. Wij begrijpen dat dit niet altijd voldoende is, daarom bieden wij een extra dienst opslag dienst aan in de vorm van
Offsite backup. Hiermee kunt u (ongelimiteerd) backups van uw websitebestanden en overige gegevens bewaren. Door middel van FTP kunnen wij elke dag een backup maken en deze voor zo lang als u zelf aangeeft bewaren op onze backupservers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een dataretentie in te stellen van 1 maand, maar 6 maanden of 12 maanden kan net zo goed. U betaalt alleen voor de gemiddelde opslag die u heeft verbruikt in 1 maand tijd. Slechts 1 afname voor een onbeperkt aantal websites/servers!

  • Opslag buiten ons primaire datacentrum (afstand 60KM hemelsbreedte)
  • Prive FTP-account voor uw eigen data
  • Geen limiet aan opslag
  • Geen limiet aan retentieperiode
  • Betalen voor het gemiddelde verbruik aan opslag per maand
  • Geautomatiseerde opslag, eenmaal ingesteld blijven uw backups rouleren
  • Managed, wij stellen het gratis voor u in!

Voorbeeld #1: U heeft een 3 websites in shared-webhosting via Plesk. Van deze 3 websites wenst u elke dag een volledige backup tot aan 3 maanden terug. Wij stellen de retentieperiode in op 90 dagen en de backuptaak op elke dag volledig voor elke website. De data van de 3 websites is bij elkaar 500 MB per dag. 500 MB * 90 dagen = 45 GB aan opslag, u heeft voldoende aan de eerste afname.
Uw maandbedrag is € 5,00

Voorbeeld #2: U heeft een 1 grote website in shared-webhosting via Plesk. Deze website wenst u elke dag een volledige backup maar geen e-mail tot aan 6 maanden terug. Wij stellen de retentieperiode in op 180 dagen en de backuptaak op elke dag volledig zonder e-mail. U website is gemiddeld elke dag 2 GB groot. 2 GB * 180 dagen = 360 GB aan opslag, u heeft voldoende aan drie keer de eerste afname.
Uw maandbedrag is € 22,50

Voorbeeld #3: U heeft een VPS/server bij ons. Van deze server geeft u aan welke data moet worden opgeslagen en voor hoelang deze moet worden bewaard. De retentieperiode is in dit voorbeeld 8 weken (60 dagen) en de backuptaak ingesteld op maandag, woensdag en vrijdag. Uw data is gemiddeld elke dag 30 GB groot. 30 GB * 24 dagen = 720 GB aan opslag, u betaalt 3x 100GB + 1x 500GB.

Offsite backup pakketten

Opslagruimte Protocol Prijs
100 GB FTP € 5,00
500 GB FTP € 22,50
1000 GB FTP € 42,50

Prijzen gelden voor 1 maand afname. Verbruik wordt automatisch maandelijks in rekening gebracht.

Hoe zet ik een backup terug?

In Plesk heeft u zelf te mogelijkheid om per element te herstellen of volledig te herstellen. Dit is eenvoudig beschikbaar via de 'Backup Manager'. Voor de backups van VPS en (dedicated-)servers geldt het dat wij de backup naar uw gewenste opslaglocatie versturen.

Ik wil graag dat jullie een backup terugzetten uit mijn account

Dat kan uiteraard. Voor elk herstel rekenen wij 15 euro door. U kunt dit aanvragen per e-mail of helpdeskticket.

Heb ik zelf toegang met mijn FTP-programma?

Nee, onze backupservers zijn volledig afgeschermd voor iedereen behalve onze eigen servers en de servers van onze klanten die een
Offsite backup account hebben. Dit is voor uw en onze veiligheid. De Offsite backup dienst is alleen bedoeld voor het maken van backups van websites en gerelateerde websitedata. (FTP-)communicatie geschiedt alleen tussen servers. Voor een FTP-server waar u volledig toegang tot heeft en andere toegang kunt geven zijn andere opties mogelijk, neem ook hiervoor contact op voor de mogelijkheden.

Uw website of server Offsite backuppen?

Screenshots

FTP

FTP backups

Uw backups veilig in uw eigen account

Plesk backup

Plesk backup

Per website in Plesk in te stellen