DDoS aanval gedeelte netwerk

Sinds vanmiddag heeft een gedeelte van ons netwerk last van een DDoS-aanval. Hierdoor kan het zijn dat uw website of e-mail moeilijk te bereiken is. We doen er alles aan om dit z.s.m. op te lossen.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Update 14 augustus 10:21: Sinds maandagavond 18:00 hebben er geen (grote) aanvallen meer plaatsgevonden. Er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd in het netwerk, waaronder een uitbreiding van de capaciteit, waardoor de aanvallen verminderd (en inmiddels afgenomen) zijn. Met de extra capaciteit zouden de aanvallen nu beter afgeweerd moeten kunnen worden.

Gewijzigde openingstijden Juni 2019

Wij zijn gesloten op de volgende dagen:


  • Maandag 10 juni (Tweede pinksterdag)

  • Vrijdag 28 juni (Prive omstandigheden)


E-mail wordt op deze dagen niet of beperkt afgehandeld. Uiteraard zijn wij voor noodgevallen wel telefonisch bereikbaar.

Gewijzigde openingstijden Mei 2019

Vanwege feestdagen zijn wij gesloten op de volgende dagen:


  • Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag)

  • Vrijdag 31 mei


E-mail wordt op deze dagen niet of beperkt afgehandeld. Uiteraard zijn wij voor noodgevallen wel telefonisch bereikbaar.

Gewijzigde openingstijden April 2019

Vanwege feestdagen zijn wij gesloten op de volgende dagen:


  • Vrijdag 19 april (Goede vrijdag)

  • Maandag 22 april (Tweede paasdag)


E-mail wordt op deze dagen niet afgehandeld. Uiteraard zijn wij voor noodgevallen wel telefonisch bereikbaar.

Netwerkproblemen deel bezoekers (opgelost)


Op dit moment ervaart een deel van onze bezoekers problemen met het benaderen van websites die bij ons zijn gehost. Dit probleem speelt buiten ons netwerk en lang niet alle bezoekers hebben hier last van. Helaas betekent dit dat wij dit niet zelf kunnen oplossen en afhankelijk zijn van andere partijen om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.Update 12:45 Alles werkt weer probleemloos.

Update 14:02 Tussen 13:45 en 14:02 hebben alle websites platgelegen door een storing in 1 van de core routers van het datacenter, buiten ons netwerk. Dit lijkt inmiddels te zijn opgelost.

Update 15:02 Opnieuw problemen. Er wordt naar gekeken.

Update 15:06 Ook dit lijkt weer opgelost.


Update vanuit datacenter: Vandaag werden wij geconfronteerd met een software bug op 1 van de Cisco routers. Tijdens het onderzoeken hiervan werd de route omgelegd maar het probleem bleek daarmee nog niet uit de weg.

Er is een emergency software upgrade uitgevoerd. Hierna volgde een complete reboot en pas daarna is alles weer stabiel geworden.

PHP 7.3 beschikbaar!

Vanaf heden is op al onze Plesk-shared webhosting servers PHP 7.3 beschikbaar.  De Changelog van PHP 7.3 is te vinden op http://php.net/ChangeLog-7.php#7.3.0

Ongepland onderhoud 26/12

 
Wegens onvoorziene omstandigheden plegen wij op dit moment onderhoud aan server1, server56, server13, server27, everhost1 en everhost2.


Deze servers zullen naar verwachting enkele tientallen minuten downtime ervaren. Onze excuses voor het ongemak.


Update 23:45: alle servers zijn weer online. Het hardwareprobleem is verholpen. 

Gewijzigde openingstijden december 2018

Vanwege de feestdagen zijn wij van 25 december tot en met 1 januari afwezig. E-mails en helpdesktickets worden in deze periode niet beantwoord.

Vanaf 2 januari zullen wij weer volgens ons normale schema aanwezig zijn. Uiteraard zal er in het geval van storingen wel actie ondernomen worden.

Netwerkstoring 18-11

Vanmorgen zijn er netwerkproblemen ontstaan in ons datacenter. De oorzaak van het probleem is inmiddels opgelost door de netwerkengineers. Van 9:55 tot aan 10:15 was het netwerk slecht of niet bereikbaar.

Update 11:12: er is helaas weer een onderbreking geweest in ons netwerkverkeer. Van 10:47 tot 11:07 was het netwerk slecht of niet bereikbaar.

 

Update 14:48: de storing is inmiddels volledig opgelost.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Comodo heet nu Sectigo

Comodo, onze leverancier van SSL-certificaten, gaat vanaf 1 november 2018 door het leven als Sectigo. Dit geldt voor de bedrijfsnaam, maar ook voor alle merk- en productnamen.

Comodo PositiveSSL heet vanaf nu dan ook Sectigo PositiveSSL, en dat geldt ook voor de overige certificaten. Alle Comodo certificaten blijven gewoon werken. De root certificaten wijzigen niet, qua installatie of gebruik zijn er dus geen wijzigingen of her-installaties nodig.

Wist u dat...?

Wist u dat het bij ons mogelijk is om zelf te kiezen welke PHP-versie uw website draait?