Wat is colocatie?

Wat is colocatie?

Een "colocated server" houdt in dat u een server, die uw eigendom is, ophangt bij een hostingprovider. Dit kan handig zijn omdat u bijvoorbeeld nogal zware websites heeft, omdat u bepaalde instellingen of software nodig heeft die op de gewone servers niet aanwezig zijn, omdat het voordeel oplevert om zelf een complete server af te nemen of omdat u gewoon erg veel schijfruimte nodig heeft voor uw website(s).
Ook kan het zo zijn dat u uw broncode nog beter wenst te beschermen; door een eigen server op te hangen en niemand toegang te geven tot de diensten bent u de enige die op de server kan komen. Hiervoor is natuurlijk wel enige ervaring vereist.
Natuurlijk kunnen wij u helpen bij het uitkiezen van een geschikte server, maar ook bij het configureren/installeren en updaten. Zie hiervoor Managed Colocatie. Wij kunnen alleen 19" rackservers accepteren voor colocatie, rails zijn hierbij verplicht.

De voordelen

Natuurlijk kunt u een server thuis ophangen. U zit dan echter met een beperkte beveiliging, geen optimale omstandigheden en geen snel netwerk; uw uploadlimiet is lang niet toereikend als u tegelijkertijd tientallen bezoekers moet bedienen. Door de server bij ons op te hangen heeft u deze problemen niet. Professionele klimaatbeheersing en een gegarandeerde stroomvoorziening, gecombineerd met strenge veiligheidseisen, verzekeren een probleemloos functioneren van uw server.

Tarieven

U neemt ruimte af in onze racks. De kosten zijn afhankelijk van het aantal U dat uw server hoog is. 1U is 4,5 centimeter hoog en 19" breed.

U neemt bij ons traffic af in Mbps (Mbits per seconde). U betaalt 95% van de hoogst gemeten waarden dataverkeer. Het is mogelijk om in te kopen per 0,5 Mbit/s. Uw dataverkeer wordt niet gelimiteerd op het aantal Mbit dat u inkoopt, en wordt elke maand achteraf in rekening gebracht.

Meer advies nodig?