Apple Mail instellen

Het instellen van een e-mailaccount in Apple Mail kan op meerdere manieren. In deze handleiding doen we het via 'Systeemvoorkeuren'.

 1. Ga via het Apple-icoontje naar 'Systeemvoorkeuren'.
Apple mail instellen via Systeemvoorkeuren
 1. Klik op 'Internetaccounts'
 2. Onderaan de verschillende type accounts (iCloud, Exchange, e.d.) vind u de optie 'Voeg andere account toe'. Klik hier op.
 3. Kies 'Voeg een Mail-account toe' en klik op 'Maak aan'.
Apple mail instellen
 1. Vul de naam in die u wenst als afzender, kies het e-mailadres en vul het wachtwoord in. Kies daarna 'Log in'.
 1. Apple Mail kan de instellingen niet automatisch voor u plaatsen, dus deze voert u handmatig in:
 1. Kies voor IMAP (e-mail blijft op de webserver staan) of POP (de e-mail wordt binnengehaald en verdwijnt van de server). Meer info verschil POP3 en IMAPDe e-mailserver is serverXX.totallyhosted.nl, vervang XX door het nummer van de server waar u op staat (bijvoorbeeld: server27.totallyhosted.nl) - klik hier voor uw servernummer(s)
 2. De gebruikersnaam is uw e-mail-accountnaam gevolgd door een @ en uw eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld: username@uwdomein.nl
 1. Klik 'Log in'.
 2. De e-mailserver is serverXX.totallyhosted.nl, vervang XX door het nummer van de server waar u op staat (bijvoorbeeld: server27.totallyhosted.nl) - klik hier voor uw servernummer(s). De velden 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' vult u ook in, deze zijn gelijk aan het vorige scherm. Klik op 'Maak aan'.
 3. Gefeliciteerd, uw e-mail-account is succesvol aangemaakt! Kies alleen "Mail" of ook "Notities" en klik op "Gereed".
Heeft u nog problemen met instellen van uw e-mail?