SPF genereren

SPF staat voor Sender Policy Framework, en is gemaakt om spam te verminderen. SPF werkt door een TXT-record aan te maken in de DNS van het domein, waarbij de ontvanger van een e-mail door middel van de DNS kan controleren of de verzendende mailserver daadwerkelijk mail mag verzenden voor het domein waarvoor het probeert te verzenden. Indien technisch juist geïmplementeerd, kan SPF spam sterk laten afnemen. Ook wanneer uw domein misbruikt wordt voor een spam-run, helpt het opzetten van een SPF-record enorm!

Het opzetten van een SPF-record is wat technisch, maar met behulp van onderstaande generator kunt u dit toch vrij eenvoudig zelf doen. Het resultaat van de SPF wizard dient u als TXT-record in de DNS aan te maken.

Indien u uw website bij ons host, voldoet de volgende SPF meestal al: "v=spf1 a -all"

SPF genereren

Uw domein:MX-records van dit domein toestaan om e-mail te verzenden namens dit domein?IP-adres van de website toestaan om e-mail te verzenden namens dit domein?Alle hostnames eindigend in .domein toestaan om e-mail te verzenden namens dit domein?Eventuele andere IP-adressen (in CIDR format, bijvoorbeeld: 91.195.80.45/32 46.249.36.126/28) die namens dit domein e-mail mogen verzenden? Vermeld eventueel het hoofd-IP van de server, gevolgd door /32.Eventuele andere hostnames die mail mogen verzenden namens dit domein? Bijvoorbeeld: server56.totallyhosted.nl.Eventuele andere domeinen die mail mogen verzenden namens dit domein? Bijvoorbeeld: trustpilot.comHoe streng moet de SPF door externe partijen beschouwd worden?

Uw SPF

De volgende, dikgedrukte regel bevat uw SPF-record:
"v=spf1 a -all"
Kopieer de gehele regel en plaats dit als TXT-record in de DNS van het domein, inclusief de dubbele apostrophe aan het begin en eind.

Extra hulp nodig bij het instellen van SPF?

Onderwerpen

Gerelateerd

Categorie

Delen

 

Komt u er ondanks deze hulppagina's niet uit? Uiteraard staan wij klaar om u verder te helpen!