Uitleg DNSSEC

DNS staat voor Domain Name System (of Domain Name Server). Het vertaalt een 'leesbaar' adres zoals totallyhosted.nl naar een IP-adres, waarop de site te vinden is.

Het DNS-protocol bevat geen beveiliging: Wanneer u via de DNS een IP-adres terug krijgt, kan er niet worden gecontroleerd of dat IP-adres wel klopt. Er is een risico dat er een technische fout is, of dat iemand uw DNS-server onderschept heeft. Hoewel dit risico klein is, kan het grote gevolgen hebben wanneer dit gebeurt. Denk er bijvoorbeeld aan dat u naar de website van uw bank wilt gaan, maar iemand stuurt u door naar een eigen server met daarop een kopie van de website van uw bank. Op deze manier van phishing wordt het eenvoudig om achter uw bankgegevens te komen, met alle gevolgen van dien.

Om deze kans op fraude tegen te gaan, is DNSSEC uitgevonden als uitbreiding op DNS. Elk DNS-record bevat een digitale handtekening, welke door uw computer wordt gecontroleerd. U weet nu zeker: Het record komt van een officiële bron, en is onderweg niet gewijzigd.

TotallyHosted ondersteunt op dit moment voor meer dan 300 verschillende extensies DNSSEC, waaronder .com / .nl / .net. Dit geldt voor domeinnamen die via ons geregistreerd zijn en van onze nameservers gebruik maken. U hoeft hier verder niets voor te doen.

Een introductiecursus van SIDN kunt u volgen op www.dnsseccursus.nl.

Controleer uw website

Via de volgende links kunt u DNSSEC op uw domeinnaam controleren:
Uw website ook beter beveiligd via DNSSEC?

Onderwerpen

Gerelateerd

Categorie

Delen

 

Komt u er ondanks deze hulppagina's niet uit? Uiteraard staan wij klaar om u verder te helpen!