Welk SSL-certificaat is geschikt voor mijn website?

Sinds enige tijd toont o.a. Google Chrome een melding "Niet veilig" bij websites zonder SSL-certificaat wanneer de webpagina die u bekijkt gegevens verstuurt. Ook heeft Google aangegeven dat websites die gebruik maken van een SSL-certificaat, bij het zoeken via Google hoger geranked worden dan websites zonder SSL-certificaat. De reden hiervoor is dat Google van mening is dat het goed is wanneer de privacy van bezoekers beschermd wordt door middel van encryptie. De verbinding wordt beveiligd waardoor deze niet af te luisteren is door derden.

De interesse in SSL-certificaten is hierdoor sterk toegenomen. Maar welk certificaat is nu het meest geschikt voor uw website?

SSL categorieën

SSL-certificaten zijn globaal in te delen in 3 categorieën:
  • Certificaten zonder bedrijfsgegevens: PositiveSSL
  • Certificaten met bedrijfsgegevens: InstantSSL, PremiumSSL
  • Certificaten met bedrijfsgegevens en "groene balk": EV
De werking van alle certificaten is gelijk; het ene certificaat beveiligt niet beter dan het andere. Er zijn echter wel degelijk verschillen!

 

Wanneer u geen bedrijf heeft, kiest u voor het PositiveSSL certificaat. Dit is de enige mogelijke optie, en daarnaast de goedkoopste.

 

Heeft u wel een bedrijf, dan kunt u overwegen om een certificaat af te nemen met bedrijfsgegevens erin. Het verschil is echter zeer moeilijk te zien en daarom is het echt een persoonlijke keuze. De garantie bij deze certificaten is iets hoger, maar de controle duurt dan ook iets langer en de kosten zijn daarom iets hoger.
Wij raden deze certificaten aan wanneer u een bedrijfswebsite heeft zonder commerciële functie. In dat geval kunt u echter ook gewoon voor een PositiveSSL certificaat gaan, waarvan de kosten een stuk lager liggen.

 

 

Voor webshops, banken en andere commerciële sites raden wij een EV-certificaat aan. Dit certificaat toont erg duidelijk de bedrijfsnaam, en de groene kleur in de adresbalk van de internetbrowser wekt extra vertrouwen op bij uw bezoekers.
Hoe de "groene balk" toont, verschilt per internetbrowser.

Wildcard SSL certificaten

Standaard beschermt een SSL-certificaat de domeinnaam die u opgeeft bij het bestellen, plus de www-variant. Als u bijvoorbeeld voor totallyhosted.nl een certificaat bestelt, is deze te gebruiken op totallyhosted.nl en www.totallyhosted.nl
Wanneer u deze voor een subdomein bestelt, bijvoorbeeld subdomein.totallyhosted.nl, dan is ook www.subdomein.totallyhosted.nl bruikbaar.

Als u echter heel veel subdomeinen gebruikt, dan is het raadzaam om een wildcard SSL certificaat te gebruiken. Hiermee beschermt u bijvoorbeeld *.totallyhosted.nl (waarbij op de plaats van * alles ingevuld kan worden).

Bij wildcard SSL certificaten is de keuze iets beperkter, u kunt alleen kiezen tussen een wildcard PremiumSSL en een wildcard PositiveSSL certificaat.

Meerdere verschillende domeinen in  1 certificaat

Het is tenslotte ook mogelijk om meerdere verschillende domeinnamen in 1 certificaat te gebruiken. Aangezien dit zelden voorkomt en de prijs ingewikkeld te berekenen is, raden wij u aan om contact met ons op te nemen indien u hier interesse in hebt.

Korting bij 2 of 3 jaar

Wanneer u een certificaat bestelt, gaat dat meestal voor 1 jaar. Wanneer u echter gelijk voor 2 of 3 jaar wenst af te nemen, kunnen wij meestal een leuke korting geven. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Verschil in weergave per browser

Elke browser toont het verschil tussen uitgebreide validaties (met bedrijfsgegevens) en domeinvalidaties (zonder bedrijfsgegevens) anders. Zie hieronder een overzicht.

Onderwerpen

Gerelateerd

Categorie

Delen

 

Komt u er ondanks deze hulppagina's niet uit? Uiteraard staan wij klaar om u verder te helpen!