Wordpress en het vergeten beheer

Wordpress populair?
Wordpress is een CMS (content management system) wat het beheer en opzetten van een website erg makkelijk maakt. In Wordpress kan men gemakkelijk een thema kiezen voor de aankleding en plugins voor (extra) functionaliteit zonder dat men 1 regel code aan scripting zelf hoeft te schrijven. Mede hierdoor is Wordpress nu zo populair dat het meer dan 50% dekt van alle gebruikte website CMS'en van vandaag. Er wordt zelfs gesproken dat het momenteel meer dan 25% dekt van alle websites op het publiek toegankelijke internet!

Het is zo gemakkelijk! (om gehackt te worden..)
Omdat Wordpress zoveel gebruikt wordt is het een groot doelwit geworden. Hackers proberen namelijk exploits te vinden in de scripts, thema's en de plugins van Wordpress. Er zijn immers zoveel websites die deze software draaien, dat er ook een significant aantal niet of nalatig wordt geüpdatet. Hier gaat het fout. Wanneer er namelijk updates uitkomen voor Wordpress is dat om bugs op te lossen of functionaliteit te verbeteren. Wanneer deze beveiligings-updates niet worden doorgevoerd, kan er misbruik van worden gemaakt en dit kan leiden tot misbruik van uw website en uw of onze server. Als een website wordt gehackt zal deze opgeschoond moeten worden, tot deze tijd is de website dan uit te lucht voor de bezoekers waardoor inkomsten en reputatie verloren gaan.

Voorkom misbruik van uw website
In het administratiegedeelte van Wordpress (uwwebsite.nl/wp-admin), kunt u Wordpress en alle andere extra software updaten. Wij raden aan om minstens 1x per week in te loggen in uw administratiegedeelte om te controleren op updates en wanneer beschikbaar, deze door te voeren. Zoals eerder gezegd is het cruciaal dat u uw website up-to-date blijft houden. Dit geldt niet alleen voor Wordpress, maar ook voor de plugins en thema's die u geïnstalleerd heeft staan.

Ik heb geen tijd om de updates elke week te doen!
Laat het beheer aan ons over. Voor slechts 9 euro p/maand, per Wordpress website, updaten wij uw website en geven wij tevens de garantie dat uw website "hackvrij" blijft! U hoeft alleen nog de website te voorzien van uw eigen informatie / invulling, het technische beheer nemen wij volledig over.

Kan mijn Wordpress website ook worden geoptimaliseerd voor Google?
Ja dat kan uiteraard! Er zijn plugins die u daarbij helpen. Denk aan Yoast SEO of bijvoorbeeld WP Rocket of W3 Total cache om de laadtijd van uw Wordpress website te verbeteren. Ook dit bieden we aan in een Wordpresspakket. Een groot deel van onze klanten met een professionele Wordpress installatie, laat het 'tunen' van Wordpress in een shared-webhosting of VPS-/serveromgeving aan ons over.

Mijn eigen Wordpress VPS voor de beste gebruikerservaring
Wanneer u een Wordpress website heeft en hiermee verdiensten heeft, wilt u graag de best mogelijke gebruikservaring. Dit is inmiddels een van de belangrijkste speerpunten voor de Google website rating. Hoe snel een website wordt geladen en welke technieken er wel en niet gebruikt worden hiervoor, speelt een grote rol bij het kwalificeren. Dit wordt voor de meeste gebruikers snel te technisch. Echter voor ons is het ons dagelijks werk en wij helpen u hier graag bij wanneer u een eigen VPS of server heeft. Ons Wordpress Plus en Expert pakket bieden de beste gebruikerservaring aan door middel van oa. de volgende technieken en configuraties:

  • PHP 7.1+: de allerlaatste versie van de programmeertaal PHP, het hart van Wordpress
  • MariaDB: de laatste versie van de populaire MySQL Database server
  • Nginx: de 'Next-Gen' webserver voor het razendsnel afhandelen van uw bezoekers
  • Zend OPcache: caching van veel gebruikte PHP scripts
  • Fastcgi_cache: caching van veel geladen pagina's
  • open_file_cache: caching van veel geladen statische content zoals afbeeldingen en media
 
Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?