Migratie server13, 23-3-2015

Maandag 23 maart tussen 23:00 en 0:00 zullen wij server13 migreren naar een nieuwe omgeving. We gaan updaten naar CentOS 7 en Plesk 12, zodat de software-versies weer up2date zijn. Deze beveiligingsupdates zijn essentieel om de veiligheid te waarborgen.

Hierbij gaan wij tevens naar PHP 5.4: Een update waar de meeste websites geen problemen van zullen ondervinden, echter is het wel mogelijk dat uw website niet meer goed werkt na de update.
Dit is mogelijk wanneer de scripting van uw website niet in orde is. Wanneer u standaardscripts zoals Wordpress of Joomla gebruikt, zorg dan dat u de laatste updates van de software geinstalleerd heeft.
Wanneer u zelf de scripts van uw website heeft gemaakt, is de grootste verandering dat register_globals niet meer bestaat. Dit betekent, dat variabelen die u ontvangt vanuit de URL of via een formulier, aangesproken moeten worden met $_GET of $_POST (bijv: $_GET['name'] of $_POST['name'] in plaats van $name).


Verder verandert er niets; u hoeft zelf geen actie te ondernemen, uw websites blijven op hetzelfde servernummer staan met dezelfde IP-adressen en hostname.

De migratie start maandag(nacht) 23 maart omstreeks 23:00 - 0:00. Wij raden u aan om na 23:00 geen wijzigingen meer aan te brengen in uw website, aangezien het mogelijk is dat deze na de migratie zijn verdwenen. Het daadwerkelijke omschakelen naar de nieuwe server zal ongeveer één uur later plaatsvinden als de data is overgezet. Tijdens de migratie is de server offline en onbereikbaar.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze migratie, neem dan contact met ons op via livechat of e-mail!

Update 23:05
De migratie is begonnen.

Update 01:27
De migratie is voltooid. Mocht u problemen ondervinden na deze migratie, neem dan contact met ons op!

Wist u dat...?

Wist u dat u bij ons diverse PHP-applicaties, waaronder Wordpress en Joomla, met een paar klikken automatisch kunt laten installeren - en updaten?