Webmail gebruiken

Webmail gebruiken om uw e-mail te lezen

Behalve een mailprogramma (zoals Outlook, Apple Mail) op uw PC en/of mobiele apparaten (smartphone, tablet) is het ook mogelijk om via webmail uw e-mail te lezen. Dit is vergelijkbaar met wanneer u GMail of Hotmail gebruikt, en werkt het beste als u IMAP gebruikt, omdat de inbox dan gelijk is aan die van uw andere apparaten. Webmail is voornamelijk geschikt voor als u onderweg bent en even een PC van iemand anders wenst te gebruiken om uw e-mail in te zien of een e-mail te versturen.
Wij raden af om het als hoofdmethode te gebruiken voor het gebruiken van e-mail, omdat het adresboek mogelijk kan verdwijnen bij updates of migraties.Webmail is standaard beschikbaar via:
http://webmail.uwdomein.nl
Vervang uwdomein.nl door uw eigen domeinnaam. Open dit adres in uw internetbrowser.
De login is uw e-mail username, gevolgd door @uwdomein.nl (vervang door uw eigen domeinnaam). Het wachtwoord is uw e-mail wachtwoord.

Horde webmail of Roundcube

U heeft de keuze uit 2 verschillende webmail programma's, namelijk Horde en Roundcube. Horde is een wat ouderwets ogend programma, dat echter prima werkt. Onze voorkeur echter heeft Roundcube, dat moderner oogt en gebruiksvriendelijker in elkaar steekt.

Het wisselen van Webmail programma kan door in te loggen op ons controlpanel Plesk. Ga naar uw domeinnaam, klik op "Mail settings" en kies daar onderaan voor het gewenste webmail programma.

 

Screenshots

Horde webmail

HORDE WEBMAIL

Screenshot van Horde Webmail
Roundcube Webmail

ROUNDCUBE WEBMAIL

Screenshot van Roundcube Webmail